Hartslagmeting Paard

Kosten 55,- voor een uur. Exclusief reiskostenvergoeding.

 

Tijdens dit uur starten we met een kort gesprekje en het door de ruiter invullen van een aantal vragen. Ondertussen bevestig ik de sensoren en electrode. Vervolgens starten we de meting waarbij we kijken naar de algehele conditie, de pieken- en dalen in de hartslag, welke oefeningen kosten je paard fysiek/mentaal de meeste moeite en door middel van wat de hartslagmeting vertelt kunnen we werken aan een eventueel trainingsschema waar je je paard daadwerkelijk opbouwt in conditie en spierkracht.

 

Waarom een hartslagmeting laten uitvoeren?

 

Meten is weten. Lekker cliche, maar o zo waar. Immers worden in alle sporten metingen gedaan, we meten ons eigen hartslag en calorieverbranding als we gaan hardlopen. Een revaliderend persoon word aan allerlei testen en monitoren onderworpen om te kijken of de belasting niet te zwaar en wel zwaar genoeg is om vooruit te gaan. En bij paarden...doen we dit 'op het oog' en 'met gevoel'. Gelukkig zijn er steeds meer instructeurs, dierenartsen en andere 'paardenmensen' die toch meer geinteresseerd zijn in de feiten. Hier kan Measure the Pressure mee assisteren.

 

Measure the Pressure betekent letterlijk 'Meet de Druk' en dat is dan ook wat we doen; we meten de druk, zonder te oordelen. We kunnen je wel een handvat bieden hoe het anders/beter moet. Iedereen doet immers wat hij/zij denkt dat het beste is voor zijn paard!

 

Wist je dat scheef- of tegenzitten de hartslag van je paard ook enorm kan beinvloeden? Tot wel 15 slagen per minuut sneller wanneer de ruiter tegenstrijdige hulpen geeft of ongelijke druk geeft op de paardenrug. Daarom is een kundige instructie een goede combinatie met de hartslagmeting. Dit mag met de eigen instructeur of met Marjolijn van Measure the Pressure.

 

-Om je huidige training te meten

-Om een trainingsschema op te kunnen stellen

-Om vroeg sluimerende blessures vast te kunnen stellen

-Om te weten welke oefeningen je paard nou echt moeilijk vind

-Om zijn algehele conditie te kunnen meten

-Om te kunnen 'praten' met je paard, hoe erg schrikt hij nou eigenlijk etc

-Om te weten wanneer je aan de bovengrens van zijn kunnen zit

-Om verbeteringen in het eigen rijden door te voeren waardoor het paard de hartslag niet verder omhoog hoeft te brengen dan noodzakelijk is.

-Om een manier te vinden de hartslag van jouw paard naar beneden te brengen tijdens/na een stress-situatie